Ikerketa ugarik baieztatu dute arraina kontsumitzeak onura ugari dakarzkiola gure osasunari, eta berebiziko garrantzia duela gaixotasunei aurrea hartzeko.
Gure dietan arraina sartzea, betiere ikuspegi orekatu eta askotarikoaren barruan, funtsezkoa da bizitza osasuntsu baterako. Espainian, nazioartean bikainena den dieta mediterraneoak arrain freskoaren kontsumo erregularra barne hartzen du.
Arraina hartzeari buruzko ikerketan indartsuenetako bat gaixotasun kardiobaskularren prebentzioarekin duen harreman positiboa da. Zehatzago esanda, aurkitzen diren onurak intzidentzia txikiagoarekin erlazionatzen dira: miokardio-infartuak, arritmiak, bihotzeko hipertrofia edo tronboak. Kolesterolaren, triglizeridoen, odoleko azukrearen edo tentsio arterialaren balioak erregulatzeaz gain.
Arraina ere mantenugaien iturri aberatsa da, eta propietate antiinflamatorioak eta antioxidatzaileak ditu. Osagai horiek ateroma-plakak sortzeko arriskua murrizten laguntzen dute, aterosklerosia eta istripu zerebrobaskularrak garatzeko lehen urratsa.
Funtsezko gantz-azidoez gain, arrainak funtsezko bitaminak ematen ditu, hala nola A, D eta B taldeko beste batzuk, baita mineral garrantzitsuak ere, hala nola kaltzioa, selenioa eta burdina. Duela gutxiko ikerketek iradokitzen dutenez, arrainaren kontsumo egokiak hezurretako eta artikulazioetako osasuna hobetzen du, proteina, kaltzio eta D bitaminaren edukiari esker.
Laburbilduz, arrain zuria, urdina edo erdiurdina izan, gure dietan arraina sartzea elikadura osasuntsu eta orekatuaren sinonimoa da.