FAOk arrantza-eremuak definitzen ditu nazioartean, harrapaketa-eremu gisa (azpieremua edo banaketa). Zehazki, masa ozeaniko osoa 27 arrantza-eremutan dago mugatuta; horietatik 5 kontinentalak dira eta 19 ozeanikoak. Gainera, horietako bakoitzak identifikatzen duen zenbaki esklusibo bat du. Definizio horrek datu zientifiko estatistikoak biltzea, arrantza-kudeaketa eta legeria errazten ditu. Horregatik, FAOko arrantza-eremuen sailkapenak iraunkortasunari eta arrantza-praktikek ingurunearekiko errespetu handiagoa izateari laguntzen dio.

OPESCAYArekin lotutako ontziek baxurako arrantza egiten dute nagusiki, hurbileko arrantza, eta aparailu tradizionalak erabiltzen dituzte: inguraketa, bolanta, hondoko tretza, arraspa eta tresna txikiak. Kantauri Ipar-mendebaldeko FAO VIIIC eremuan arrantzatuko dugu, eta harrapaketak Euskal Autonomia Erkidegoko portu hauetan deskargatuko ditugu: Zierbena, Santurtzi. Armintza, Bermeo, Lekeitio eta Ondarroa.

Mapa honetan, gure arrantzarako FAO eremu geografikoa ikus dezakezu. Eremu horretatik datoz OPESCAYAko kide diren ontziek harrapatutako espezieak.