Itsaso zaporea duten errezetak
Arrainak aparteko nutrizio-balioa du, balio biologiko handiko proteinak ematen dizkigu eta baita bitamina eta mineral ugari ere. Esterako, A eta D bitaminak, fosforoa, magnesioa, selenioa eta iodoa.
Antxoa-tosta tomate lehorrarekin zekale-ogiaren gainean
Osagaiak:
- Zekale-ogia 4 xerra
- Antxoa ketua 4 solomo
- Pikillo piperren saltsa
- 8 tomate lehor
- Baratxuri xehatu ale 1
- Oliba-olioa
- Gatza
- Modena-ozpin baltsamikoa
- Albaka freskoa
Elaborazioa:
- Bol batean tomate lehorra nahasten dugu. Oliba-olio birjina, ozpin baltsamikoa, gatza eta piperbeltz beltza gehitzen zaizkio. Nahastu eta gorde egiten dugu.
- Ogia txigortuko dugu.
- Ogi xerrak pikillo-saltsarekin igurtziko dugu.
- Gainean antxoa ketua jarriko dugu eta horren gainean tomate entsalada koilarakada bat.
- Pintxo bakoitza albaka hosto fresko batzuekin koroatzen dugu.