1.ARRANTZA

Arrantzaleen eguna itsasontziekin abiatzeko behar duten guztia prestatzen dutenean hasten da. Behin itsasoan, harrapatuko den arrain motaren arabera, hainbat arrantza-metodo erabiltzen dira: tretza, arraspa, inguraketa, tresna txikiak edo bolanta.

2.HUSTUKETA

Arraina kaxetan biltegiratzen da eta tenperatura ezin hobean kontserbatzen da, portura beharrezko higiene- eta osasun-baldintzekin iristen dela bermatzeko. Arrantzaleek arrantzan amaitu dutenean, lehorrera itzultzeko eta deskargatzeko ordua da.

3.ETIKETATZE

Arraina portura iristen denean, lonjan deskargatzen da, eta bertan pisatzen eta etiketatzen da itsasontzian biltzen den informazioarekin.

4.XERRA

Hona handizkariak eta txikizkariak joaten dira egunero arraina erosteko, beheranzko enkante baten bidez (Holandako enkantea ere esaten zaio). Erosle bakoitzak interesatzen zaion kutxa edota lotea erosteko eskaintza egiten du. Lonjan saltzen den arraina produktu freskoa saltzeko edo eraldatzeko erabil daiteke.

5.MERKATU

Produktua izotz gainean jartzen da fresko mantentzen jarraitzeko eta bezeroei ahalik eta modu erakargarrienean eskaintzeko. Arrainaren ondoan jartzen den etiketak honako hauei buruzko informazioa jaso behar du: zein eremutan harrapatu den, ekoizpen-metodoa, aurkezteko modua, izen komertziala eta kilokako salmenta-prezioa.

TRANSFORMAZIO

Izozteko, kontserba-produkziorako edo bestelako elaboraziorako erabiltzen den arraina prozesatze-instalazio batera bidaltzen da, eta han ontziratzen eta berriro etiketatzen da, transformazio-prozesuari buruzko informazioa eransteko.

6.PLATERERA

Gozatu kalitatezko arrain ziurtatu batez.

1.ARRANTZA

Arrantzaleen eguna itsasontziekin abiatzeko behar duten guztia prestatzen dutenean hasten da. Behin itsasoan, harrapatuko den arrain motaren arabera, hainbat arrantza-metodo erabiltzen dira: tretza, arraspa, inguraketa, tresna txikiak edo bolanta.

2.HUSTUKETA

Arraina kaxetan biltegiratzen da eta tenperatura ezin hobean kontserbatzen da, portura beharrezko higiene- eta osasun-baldintzekin iristen dela bermatzeko. Arrantzaleek arrantzan amaitu dutenean, lehorrera itzultzeko eta deskargatzeko ordua da.

3.ETIKETATZE

Arraina portura iristen denean, lonjan deskargatzen da, eta bertan pisatzen eta etiketatzen da itsasontzian biltzen den informazioarekin.

4.XERRA

Hona handizkariak eta txikizkariak joaten dira egunero arraina erosteko, beheranzko enkante baten bidez (Holandako enkantea ere esaten zaio). Erosle bakoitzak interesatzen zaion kutxa edota lotea erosteko eskaintza egiten du. Lonjan saltzen den arraina produktu freskoa saltzeko edo eraldatzeko erabil daiteke.

5.MERKATU

Produktua izotz gainean jartzen da fresko mantentzen jarraitzeko eta bezeroei ahalik eta modu erakargarrienean eskaintzeko. Arrainaren ondoan jartzen den etiketak honako hauei buruzko informazioa jaso behar du: zer eremutan harrapatu den, ekoizpen-metodoa, aurkezteko modua, salmenta-prezioaren merkataritza-izena kiloka.

TRANSFORMAZIO

Izozteko, kontserba-produkziorako edo bestelako elaboraziorako erabiltzen den arraina prozesatze-instalazio batera bidaltzen da, eta han ontziratzen eta berriro etiketatzen da, transformazio-prozesuari buruzko informazioa eransteko.

6.PLATERERA

Gozatu kalitatezko arrain ziurtatu batez.